Suomen Musiikintekijät ry:n hallituksen asettamat ehdokkaat Georg Malmstén -säätiön hallitusvaaliin

Georg Malmstén -säätiön sääntöjen mukaan Suomen Musiikintekijät ry:n hallitus tekee kevätkokoukselle ehdotuksen säätiön hallituksen kokoonpanosta.

Kevätkokouksessa 2018 Georg Malmstén –säätiön hallituksen erovuoroiset jäsenet ovat Sanna Korkee, Laura Sippola ja Topi Salmi. 
 
Vaalivaliokunta esittää, että Georg Malmstén -säätiön hallitus jatkaa nykyisessä kokoonpanossaan. Erovuoroiset Sanna Korkee, Laura Sippola ja Topi Salmi valittaisiin ehdotuksen mukaan uudelle kaudelle hallitukseen. Muut Malmstén-säätiön hallituksen jäsenet ovat Jiri Kuronen (puheenjohtaja), Vellu Halkosalmi (varapuheenjohtaja), Jari Eskola ja Jan Noponen.
 

Suomen Musiikintekijät ry:n hallituksen asettamat ehdokkaat Malmstén-säätiön hallitusvaaliin. Alla ehdokkaiden esittäytymiset.

  • Sanna Korkee
  • Topi Salmi
  • Laura Sippola

 

Sanna Korkee, Helsinki
Lauluntekijä, päätoimittaja, freelancer

Olen laulunkirjoittaja ja viestintätyöläinen. Sävellän ja sanoitan eri artisteille. Olen julkaissut biisejäni myös sooloartistina ja bändin kanssa. Musiikintekijöiden jäsenlehden (ent. Selvis, nyk. Musiikintekijä) päätoimittajana seuraan alaa aktiivisesti myös ns. viran puolesta.

Georg Malmstén -säätiön hallituksessa olen saanut olla yhden kauden (2 vuotta) ja koen sen kunniatehtäväksi. Maassamme on koko joukko upeita musiikintekijöitä, jotka eivät ole tunnettuja, mutta tekevät musiikkia suurella sydämellä, taidolla ja persoonallisella otteella. Mielestäni Malmstén-säätiön tulee tukea myös heitä, ja niin se tekeekin erittäin tasapuolisesti. Siitä tahdon pitää kiinni. Pienikin apuraha voi olla tekijälle suuri kannustin. Arvostan huolellisesti laadittuja apurahahakemuksia ja selkeitä työskentelysuunnitelmia.


Kuva: Saija Aarnio

Topi Salmi, Helsinki
Sanoittaja, yrittäjä

Alalle olen tullut 1991 Oy Flamingo Music Ab:n palvelukseen, jossa toimin tiedottajana ja tuottajana. Flamingo Musicissa työskentelin vuoteen 1996 asti. Tämän jälkeen toimin CD-monistamo Z-Tradingin ja jakeluyhtiö Suomen Musiikkipiste Oy:npalveluksessa. 2010 olin mukana perustamassa Turenki Records levy-yhtiötä, joka on julkaissut tähän mennessä yli 70 albumia. Turenki Recordsissa toimin toimitusjohtajana. Lisäksi toimin sanoittajana ja 2000-luvun aikana sanoituksiani levytetty yli 150, artisteina mm. Sani, Joel Hallikainen, Jani Jalkanen, Eino Grön, Bablo, Matti Esko, Heikki Koskelo, Veeti Kallio, Jussi Raittinen jne.
 
Malmstén -säätiön toiminnassa olen kiinnostunut jatkamaan, koska minua kiinnostaa edelleen olla mukana tekemässä päätöksiä, jotka mahdollistavat laadukkaan kotimaisen musiikin toteuttamista. Ja kyllähän pyrin myös pitämään sanoittajien puolia.
 
 

Kuva: Pasi Rytkönen

Laura Sippola, Helsinki 
​MuT, pianisti-laulaja-lauluntekijä

 
Istuttuani Georg Malmstén Säätiön hallituksessa ensimmäisen kauden jatkan pestiä mielelläni. Olen toiminut muusikkona ja lauluntekijänä parikymmentä vuotta. Olen julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista viimeisin Intermezzo ilmestyi vuoden alussa. Opetan myös laulunkirjoitusta Taideyliopiston avoimella kampuksella ja Kriittisessä Korkeakoulussa. Viime syksynä valmistuin musiikin tohtoriksi aiheenani laulaja-lauluntekijyys ja lauluntekijämusiikki.​ Apurahahakijaelämä on tuttua. Malmstén-säätiö​ ​tekee merkittävää työtä tukiessaan toimijoita musiikinalalla, jossa kaupalliset seikat sanelevat paljolti eloonjäämistä. Olen antaumuksella mukana säätiön toiminnassa. 

Kuva: Jorma Airola