4/2015

Pöyristyttävää!

Työttömyysturva pois itsensä työllistäviltä?

Mitäs me kuluttajat ja suuri yleisö!

Eräänä syystalven sysipimeänä iltana yritin jälleen kerran vältellä lenkille lähtöä, vaikka olin itselleni toisin luvannut. Annoin aikavarkaalle pikkusormen ja harhailin pitkän tovin sosiaalisen...

Tallissa kirjoitettua

Tallikirjoittaminen – tai house writing, miten tätä yhteistyömuotoa itse kukin kutsuukaan – on viimeisimmän kymmenen vuoden sisällä lisääntynyt merkittävästi. Näin todisti paneelikeskustelumme 26....

Valtionpalkinto on Maaritille henkisesti tärkeä tunnustus

Laulaja, säveltäjä ja sanoittaja Maarit Hurmerinta sai musiikin tämänvuotisen valtionpalkinnon pitkästä urastaan taiteilijana. "Tämä tunnustus kannustaa eteenpäin samalla tiellä", miettii taitelija.
Lue lisää

Kadonneiden tekijätietojen metsästystä

Musiikin tekijätiedot eivät näy netin suoratoistopalveluissa. Miksi? Vastauksia etsittiin, ja löydettiinkin, kun Elvis ry nosti asian paneelikeskusteluun Musiikki & Media –tapahtumassa.
Lue lisää

Townesin jäljillä – THOS-matkakertomus

Kaltaiselleni biisintekijälle, joka ammentaa paljon vanhasta amerikkalaisesta musiikista, ensimmäinen matka Yhdysvaltoihin ja sen erääseen musiikilliseen pääkaupunkiin Austiniin, on kiehtova ja hämmentävä kokemus. Se on tienristeys, jossa myytit ja todellisuus kohtaavat.
Lue lisää

ECSA vaikuttaa EU:n ytimessä

Tekijänoikeusasioiden edistämisessä EU-lainsäädäntö on avainasemassa. Elvis ry on jäsen eurooppalaisten tekijäjärjestöjen kattojärjestössä ECSA:ssa, jotta suomalaisten musiikintekijöiden ääni kuuluu kattavasti Brysselissäkin.
Lue lisää

Iisa Pykäri ei odottele inspiraatiota

"Kirjoitan laulut sillä aikaa kun lapset ovat päiväkodissa. Enkä muuten aja Pelagolla."
Lue lisää

Ako Kiiski, rakkauden soundtrackin kapellimestari

Ako Kiiski, 46, on ollut jo kolmekymmentä vuotta raudanluja ammattilainen, jonka kykyihin on luotettu. Viime vuosien ehkä suurin haaste on ollut kapellimestarin ja basistin paikka Yle TV1:n SuomiLOVE -ohjelmassa, jonka toinen tuotantokausi starttasi marraskuussa.
Lue lisää

Jouhikon riivaama Pekko Käppi

Jouhikkotaituri Pekko Käppi, 39, on oma lukunsa Suomen kansanmusiikkikentällä. Käppi yhdistää vaivattomasti vanhat kansanlaulut ja psykedelian. Hänet voisikin yhtä huoletta heittää keikalle Tuskan heavyfestareille kuin Kaustisen kansanmusiikkijuhlille – menestyksellä.
Lue lisää

Tahdonvoimaa à la Tommi Läntinen

Tommi Läntinen (s. 1959) on nähnyt musiikkimaailman kaikki puolet. Välillä se on hellinyt ja välillä kääntänyt kasvonsa, mutta Läntinen on kulkenut omalla tiellään. Vuodet ovat tehneet Läntisestä realistin. Hän tietää olevansa ammatissa, jossa tilanteet muuttuvat nopeasti.
Lue lisää
Tilaa syöte 4/2015