3/2015

Persoonaa peliin

Millaista on olla musiikintekijä tässä ajassa, mitä muuta pitää osata, kuin tehdä hyviä lauluja? Näitä pohdittiin Elvisin musiikintekijöiden seminaarissa lokakuussa.

Pelin henki

Olipa kerran co-writing-sessio, jossa syntyi valmis ja hieno biisi. Kaikki sessioon osallistuneet olivat tyytyväisiä saamiinsa tekijänoikeuskorvauksiin ja omaan jako-osuuteensa. Mutta olipa kerran myös sellainen co-writing-sessio, jonka jälkeen biisi ei ollutkaan vielä ihan valmis.

Tyypillistä!

Kaikki kävi niin äkkiä! Vastahan uusi hallitus alkoi työnsä ja nyt on jo kaikki vastakkainasettelun kortit pöydässä, kuppi nurin ja tyypit näyttävät siltä, kuin ”me oltais hävitty tää peli”.

Emma Salokoski piirsi rajat uudestaan

Tyylimusiikin herkkänä tulkitsijana tutuksi tullut Emma Salokoski huuhtoo sooloalbumillaan vuosikertaviskit viemäristä.
Lue lisää

Teosto-tulot saa toiminimelle, mutta verotus tökkii

Teosto voi maksaa musiikin käyttökorvaukset ennakkoperintärekisterissä olevalle (Y-tunnus) toiminimelle. Teosto ei pidätä korvauksista veroa. Korvaukset sisällytetään toiminimen kirjanpitoon.
Lue lisää

Tekijänoikeuslain muutos täsmensi kohtuullisuuspykälää

Maaliskuussa vahvistettu tekijänoikeuslain muutos sisältää kohtuullista korvausta koskevat säännökset.
Lue lisää

Pelle Miljoonan maailma on totta

Pelle Miljoonan sanoitukset ovat ajankohtaisia aina vaan. Tämä kuusikymppisen rastapään vauhti ei osoita hiipumisen merkkejä. Katse on suunnattu tiukasti eteenpäin. Rankkojen aikojen vastapainoksi tarvitaan musiikkia, jossa on puhtaita tuntoja, miettii Pelle.
Lue lisää

Rakkautena musiikki

Kalle Chydenius (s. 1970) tunnetaan musiikkimaailmassa muutenkin kuin isänsä nimen kautta. Ansioitunut tuottaja, säveltäjä ja muusikko sai haasteellisen pestin Anna mulle lovee -elokuvan musiikkivastaavana. Tunnetasolla tehtävän vastaanottaminen oli vaikea paikka, jota piti miettiä kahdesti.
Lue lisää

The house of Songs - kuuma kesä Austinissa

Saavuin elämäni ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan mahdollisimman tabula rasana: vailla suurempia ennakko-odotuksia ja matkatavaroitakin. Laukku jäi nimittäin Dallasiin. Vastassa oli Chris Knudson, joka on hiljattain liittynyt THOS-joukkoihin ja vastaa mm. vieraiden vastaanottamisesta ja orientoinnista.
Lue lisää
Tilaa syöte 3/2015