2/2015

Tarkkana saa olla

Tapaus Kolmas Nainen vs. Bark Boat Music Oy tuo mieleen muistoja parinkymmenen vuoden takaa.

Kustannussopimus on kumppanuussopimus

Kustannussopimuksen allekirjoittamisen tulee olla musiikintekijältä tietoinen valinta, koska sopimus siirtää taloudellisia oikeuksia kustantajalle.

Elvis kävi kylässä

Sain kutsun musiikkilukioon kertomaan Elvis ry:stä, Teostosta, tekijänoikeuksista, urastani, sanoittamisesta, elämästä.

Kolmas Nainen vs. Bark Boat Music Oy

Kaksi kustaria purettiin, puuttuvat tilitykset maksuun
Lue lisää

Musiikintekijä Pasi Siitonen - Näin minusta tuli Stig

Stig maistelee piparia ja paukuttaa rakkauden pyssyllä, rivitanssaa ja metsästää puumaa. Hänessä on myös romanttinen puoli. Hahmon takaa löytyy Pasi Siitonen (s. 1978), joka tekee musiikin saralla muutakin kuin stigeilee.
Lue lisää

Kun der finne hurmasi Saksan

Sunrise Avenuen huikeaa menestystä edelsi vuosikausien väsymätön työ. Bändiä luotsaavan Samu Haberin mielestä sitkeys ja sosiaaliset taidot ovatkin timanttisen sisällön ohella tärkeimmät avaimet menestykseen.
Lue lisää

Uniikkia laatumetallia Suomesta

Turisas ei välttämättä kuulosta tutulta, kun puhutaan kansainvälisestä musiikkiviennistä. Bändi on kuitenkin kiertänyt ulkomaita jo kymmenen vuotta ja se on yksi Suomi-metallin lähettiläistä, joka on maailmalla jo käsite.
Lue lisää

Biisintekijä kansainvälisillä markkinoilla

Nalle Ahlstedt on pääkaupunkiseudulta Turkuun muuttanut musiikintekijä, jonka ammattilaiset tuntevat hyvin. Ahlstedtin musiikkia on julkaistu noin 20 maassa.
Lue lisää

Tarinoita etsimässä

Tuija Rantalainen (s. 1971) on tarinoihin rakastunut tee se itse -tyyppi ja elämäntyyliyrittäjä. Hän on laulaja, lauluntekijä, pianisti, valmentaja, keikkamyyjä, äänitetuottaja, teatterisäveltäjä ja promoottori.
Lue lisää

Kun tapahtuma on yhteistuotanto - Kuka hoitaa Teosto-maksut?

Esiintyjän kannattaa olla tarkkana, kun sopii yhteistuotantona järjestettävästä keikasta kaupungin kanssa. Teosto-maksut voivat tulla esiintyjän maksettaviksi.
Lue lisää
Tilaa syöte 2/2015