1/2016

Soittolistat – entä jos ne ovatkin mahdollisuus?

Soittolistojen juuret voivat olla syvällä 60-luvun alun amerikkalaisten formaattiradioiden mullassa ja saattaa olla että niiden isä on Vanha Vihtahousu itse, mutta digitaaliselle medialle ne ovat paitsi uhka, myös mahdollisuus.

Musiikintekijät Melaan?

Olemme pitäneet Elvisin toimistolla kirjaa siitä, miten jäsenistömme hyödyntää neuvontapalvelujamme. Aivan selvästi kärkeä pitää sopimusneuvonta. Toisena tulevat hinnoittelukysymykset, kolmantena sovituslupa-asiat.

Työttömyysloikkaa ja ymmärrysvajetta

Vuoden alussa voimaan tullut uusi työttömyysturvalaki määrittelee itsensätyöllistäjän lähtökohtaisesti yrittäjäksi, olivatpa tulot kuinka pienet tahansa, toimiipa hän y-tunnuksella tai verokortilla.

Miksei Spotify palkkaa musiikin metadatan asiantuntijoita?

Verkkopalveluyritysten haluttomuus dokumentoida musiikin tekijöitä kunnolla on sekä kuluttajan että muusikon näkökulmasta erittäin huono asia, josta on syytä pitää jatkuvaa meteliä.

Musiikkia isolla pensselillä

Anna-Mari Kähärän sävellykset ovat yhtä värikkään polveilevia kuin hän itsekin. Hänen musiikkinsa taipuu niin teatteriin, valkokankaalle kuin lastenlauluiksi. Kähärä on säveltänyt ja tuottanut levyille myös paljon suomalaista runoutta.
Lue lisää

Homma haltuun neuvottelupyödässä

Luovilla ihmisillä on paljon vahvuuksia, joista olisi hyötyä neuvottelutilanteessa. Silti oman työn hinnoittelu ja siitä neuvotteleminen voi tuntua hankalalta, sanoo Muusikkojen liiton juristi Lottaliina Pokkinen.
Lue lisää

Juurimusiikkia ilolla

Ville ”Lefty” Leppänen sekosi nuorena Robert Johnsonin maaniseen bluesiin. Kun havaijilainen steel-kitara vei miehen sydämen, oli kohtalo kiveen hakattu. Nuori bluesfanaatikko oli niin ehdoton, ettei suostunut pitämään farkkuja, koska 30-luvun bluesmiehillä oli suorat villakangashousut.
Lue lisää

Idän ja lännen teillä

Maki Kolehmainen (s. 1966) on monien tekijöiden lailla hämillään äänitekaupan romahduksesta. Isot levy-yhtiöt ja artistit vielä pärjäävät, mutta tarjonta kapenee. Hän on etsinyt yhteistyökumppaneita sekä lännestä että idästä ja haaveilee isosta kansainvälisestä hitistä.
Lue lisää

Norjan Elvis on NOPA

Streaming-palvelut, tekijänoikeuslain muutokset sekä musiikin kotimaisuusasteen nostaminen oman maan yleisradiossa puhuttavat Norjassakin. Siellä musiikintekijöiden etujärjestö on Norsk forening for komponister og tekstforfattere eli NOPA, jonka hallituksen puheenjohtaja on Ingrid Kindem.
Lue lisää

Kunnianhimoinen joukkuepelaaja

Eero Lupari (s. 1949) on helsinkiläinen muusikko, lauluntekijä, sovittaja ja tuottaja. Hänellä on monipuolinen ja pitkä ura, jonka aikana hän on ollut myös vaikuttamassa asioihin monissa musiikkialan järjestöissä. Lupari on tehnyt kaikkea lastenlauluista rockiin ja balladeista instrumentaaleihin.
Lue lisää
Tilaa syöte 1/2016