04/2013

Musiikilla on tekijänsä

Otsikon teksti on Elvisin slogan, jonka viestiä tulevana 60-vuotisjuhlavuotena koitamme saada levitettyä mahdollisimman laajasti päättäjille ja suurelle yleisölle. Toki on yksinkertaista ja...

Terveiset Tekijänoikeusfoorumista

Nykyisen hallituskauden loppukiri, viimeinen neljännes, on pian alkamassa. Lokakuun lopussa opetus- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki avasi...

Onnea, menetystä ja toivoa

Laulaja-lauluntekijä, kirjailija Hanna Ekolasta piti tulla pappi, mutta suunnitelmat menivät kokonaan uusiksi, kun hän hyppäsi villihevosten selkään. Matka sillä tiellä jatkuu edelleen.
Lue lisää

Elvisin jäsenkysely 2013


Elvisin jäsenet pitivät...

Lue lisää

Heidi Maria Paalanen etsii laulua aina ja kaikkialta

Kaikki Heidi Maria Paalasen (s. 1980) elämän polut tuntuvat johtaneen hänet luonnollisesti lauluntekijän tielle. Tielle, joka on kuljettava. Yksi poluista oli Sibelius-Akatemian järjestämä Hittitehdas-koulutus (2009), jossa kertyi niin paljon virtaa ja innostusta, että Heidi ”myi itsensä” kokopäivätoimiselle biisien kirjoittamiselle.
Lue lisää

Jussu Pöyhönen täyttää omaa tauluaan

Jussu Pöyhönen (s. 1965) tuli suuren yleisön tietoisuuteen Suurlähettiläiden laulajana ja laulujen tekijänä. Pitkä ura on antanut hänelle mahdollisuuden tarkastella musiikintekijän maailmaa monelta kantilta. Nyt hän on englanniksi laulava Bel Vel, joka julkaisi laulaja-lauluntekijälevyn osittain yhteisörahoituksen avulla.
Lue lisää

Niklas Rosström - Aina vähän pidemmälle

Niklas Rosström on lisensoinut PlayMe-musikaalinsa oikeudet Kiinaan. Saksassa musikaali pyöri viime talven. Yhteistyökuviot biisinkirjoittajana vievät Rosströmiä myös rapakon taakse Ruotsiin ja aina Yhdysvaltoihin asti.
Lue lisää
Kuva: Markku Mattila

Topi Saha - Tarinoiden etsijä

Topi Saha on nuori musiikintekijä, joka kulkee perinnepolkuja pitkin, mutta tekee sen omalla tavallaan. Saha (s. 1987) on ehtinyt julkaista jo kaksi levyä ja kolmas on tulossa. Hänelle on kehittynyt oma tyyli ja ääni.
Lue lisää

Marraskuun Tekosyy-klubi - Nostalgiaa ja uusia innovaatioita

Teksti: Sanna Korkee, kuvat: Markku Mattila

Marraskuisella Tekosyy-klubilla tehtiin parissa...

Lue lisää

Ystävällisten ihmisten Austin

The House of Songs -matkakertomus...

Lue lisää

Elvisillä on uudet nettisivut

Teksti: Nina Lith

Elvisin nettisivujen oli aika uudistautua. Tarve lähti edellisen sivuston...

Lue lisää
Tilaa syöte 04/2013