04/2011

Hyvät tavat kunniaan

Tekijänoikeuslain kolmannessa pykälässä puhutaan tekijän moraalisista oikeuksista, joihin isyysoikeus teokseen kuuluu. Isyysoikeus tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että tekijän nimi...

Kuuntelu toimii – myös lapsille

Olen aika usein sivunnut Suomen Yleisradio Oy:tä kolumneissani ja niinpä olinkin jo päättänyt jättää sen rauhaan - ainakin vähäksi aikaa. Mutta niinpä vain Yle osaa näppärästi yllättää ja ei kun...

Kapina laivalla

Myrsky

X:n paatti keinui yössä raivoavalla merellä. Kipparimme hörppi...

Pia Perkiö - sanojen nuotittaja

Pia Perkiöstä piti tulla nuorisotyöntekijä. Pia oli aktiivinen partiolainen jo pikkutyttönä. Hän suunnitteli juhlia, toimitti leirilehtisiä ja sanoitti erilaisiin tilaisuuksiin lauluja. Siinä samalla lähes huomaamatta hän oppi toimittamaan ja sanoittamaan.
Lue lisää

Kitaristi tunnepäissään

Markus "Marzi" Nyman vakiinnutti nopeasti asemansa yhtenä Suomen merkillepantavimmista kitaristeista. Vasta 32-vuotias tekijä on ehtinyt jo voittaa Teosto-palkinnon, saada Pori Jazzin Vuoden taiteilijan arvonimen ja soittaa melkein kaikkien kanssa.
Lue lisää

Tuure Kilpeläinen - Huolella kypsyteltyä ilmaisua

Lauluntekijä Tuure Kilpeläinen on löytänyt uuden Kaihon karavaani -yhtyeensä kanssa kulta- tai ainakin kultalevysuonen. Kokoonpanon molemmat levyt ovat nimittäin päässeet myynnillisesti jalometallilukuihin. Aiemmin Kilpeläinen menestyi ensisijaisesti toisten artistien biisintekijänä.
Lue lisää

Kynällä ja paperilla

Yrjö Hjelt (s. 1953) on säveltäjänä ollut loppuvuodesta esillä elokuvan yhteydessä. Radion Sinfoniaorkesteri soitti lokakuun lopulla Helsingissä hänen säveltämänsä musiikin Kurt Jägerin ja Ragnar Hartwallin vuonna 1927 ohjaaman, harvoin esitetyn mykkäelokuvan Elämän maantiellä yhteydessä. Televisioesitys Teemalla oli tulossa lehden mennessä painoon, ja dvd-tallennettakin on lupailtu. ”Ykän” tie on hieman suoraviivaistaen kulkenut kitaransoittajasta sovittajaksi ja siitä säveltäjäksi.
Lue lisää

Tekijä on harvoin nainen

Selvis päätti ottaa selvää, miksi naisia on tekijöinä vähemmän kuin miehiä. Tehtävä osoittautui yllättävän hankalaksi, sillä oikeastaan kukaan ei tiedä asiasta juuri mitään.

“Onhan meillä...

Lue lisää

Musiikin voimaa Tukholmassa


Ramy Essam esiintymässä Tahririn aukiolla tammikuussa 2011...

Lue lisää
Tilaa syöte 04/2011