04/2010

Hyvää musiikkia isolla kokoonpanolla

Riku Niemi Orchestra (RNO) on hyväksytty niiden orkestereiden joukkoon, joiden toimintaa valtio säännöllisesti rahoittaa. Ensi vuonna tuki on noin 180.000 euroa. 

Usko, toivo ja vuosien sinnikkyys

Puhelimessa apurahatta jäänyt tekijä ilmoittaa eroavansa yhdistyksemme jäsenyydestä, koska ei hyödy siitä mitään. Marginaalimusiikin tekijä kokee yhdistyksen suosivan kaupallisia tekijöitä,...

Spotta ej på Teosto

Kun Teoston uuden viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan Tomi Korhosen nimityksestä oli juttu Hesarissa, pisti silmiin maininta siitä, kuinka oloissamme epäseksikkään työnantajan hän olikaan...

Sovittaja

Mikä ihme se sovittaja oikein on?

Hän on se kummajainen, joka parhaimmillaan tuo teoksen aivan uudelle tasolle. Sovittaja lisää mausteita ja värejä, joita ilman sävellys ja sanat eivät...

X yöjuttu - eli X: metafyysinen tehtävä

X:n toivioretki albuminsa tuottajana on johtanut miehemme jälleen kerran hämärän rajamaille! Lähde sankarimme matkaan, ihmiselon pienten ja suurten kysymysten ääreen!

Herra X, olkaa hyvä!...

Toimenmies

– Jos minä sävellän, siitä sanotaan heti kättelyssä, että jaha, C-mollia, se on varmasti Åke Grandellia. Näin toteaa nauraen Åke Grandell, musiikkitoimittaja, sanoittaja, säveltäjä, kääntäjä, kouluttaja. – En ole muusikko, olen toimittaja; minä panen toimeksi. Näen, mitä pitäisi tehdä ja sitten teen sen.
Lue lisää

Heidi Puurula matkalla

Suuri yleisö tuntee Heidi Puurulan paremmin Aikakoneesta...
Lue lisää

Intohimon kautta

Suburban Triben kahdeksas albumi Now And Ever After ilmestyi huhtikuussa 2010. Selvis tavoitti Joutsenniemen lokakuun alussa, kun Suomen-kiertue oli paria päätöskeikkaa lukuun ottamatta ohi. Keskustelu oli näin luonteva aloittaa viimeisimmistä soittokuulumisista.
Lue lisää

Kari Tuomisaari / Ikea

 
Peppi Pitkätossu Ikean mainoskampanjassa
Kari Tuomisaarelle
...
Lue lisää

Viides rytmimusiikin orkesteri - RNO:lle valtion tuki

Riku Niemi Orchestra RNO on hyväksytty uutena orkesterina vakituisen valtionavun piiriin. Sen saama tuki vastaa yhdeksää henkilötyövuotta. Ensi vuonna tuki on yhteensä noin 180.000 euroa.  

...
Lue lisää

Formaattiradion ja soittolistan symbolinen valta

Väitöskirjansa alkusanoissa Arto Vilkko vertaa populaarimusiikkia...

Lue lisää

Luova talous - lupaus taiteilijoille?

Tarja Cronbergin mukaan luova talous on lupaus taiteilijoille, nyt on aidosti mahdollisuus...

Lue lisää
Tilaa syöte 04/2010