01/2010

Valovuosi

Ensimmäinen vuosi Elvis ry:n toiminnanjohtajana hurahti huikealla vauhdilla. Voi siis puhua valovuodesta. Pää on ollut pyörällä, aivot sen tuhannen sykerössä ja  istumalihakset ruvella....

Taas viisuttaa

Tarkastellaanpa euroviisuja kahdesta eri kulmasta: ensimmäisessä vaaditaan euroviisuihin elävää orkesteria takaisin ja pyritään palauttamaan kisa puhtaaksi sävellysten ja sanoitusten mittelöksi....

Kaksi vuosikymmentä lauluntekijöiden yhdistyksessä

Herra X ymmärtää ”kauhukseen” olleensa lauluntekijöiden yhdistyksen jäsen jo lähes kaksikymmentä vuotta!

Hän istahtaa alas norsunluutorninsa valtaistuimelle ja tiirailee kaukoputkellaan...

Säihkettä etsimässä

Maija Vilkkumaa viimeistelee paraikaa kuudetta soololevyään. Tuottajana on toista kertaa peräkkäin Riku Mattila.
Lue lisää

Soittaja, poptenori ja lauluntekijä

Fredin eli Matti Siitosen hahmo ja ääni ovat niin ainutlaatuisia, että suurin osa suomalaisista tunnistaa ne. Skaala sekä esiintyjänä että biisintekijänä on ollut laaja: Folk-Fredistä Sallisen oopperoihin, herkistä rakkauslauluista Pump-Pumpiin. Vieläkin intoa ja uteliaisuutta riittää sekä yleisön viihdyttämiseen että säveltämiseen..
Lue lisää

Petri Munck - Oman tiensä kulkija

Petri Munckin suvussa on kitaransoitto kulkenut lähestulkoon perintönä isältä pojalle. Koko suku soittaa aina kun on mahdollisuus, veli, serkut ja pikkuserkut.
Lue lisää

Roni Martin pyrkii musiikissaan ajattomuuteen

Thalia-gaalassa vuoden teatterimusiikkiteosta palkittu Roni Martin (s.1976) pitää itseään yhtä lailla laulaja-lauluntekijänä, vaikka onkin viime vuodet uppoutunut flamencomusiikin säveltämiseen.
Lue lisää

Sana Mustonen - Sisukas sanoittaja

Sana Mustonen (s.1970) pohti kolme vuotta sitten ammatinvalintaa. Maaseutumatkailuyrittäjä? Kotieläinpihan emäntä? Sanoittaja? Kolmas vaihtoehto kolahti. Hän alkoi tahkota tekstejä apinan raivolla, ja yllättyi musiikkibisneksen etanatahdista.
Lue lisää

Ympäri käymässä

Elvisläisen Aija Puurtisen taiteellisen tohtorintutkinnon tarkastustilaisuus pidettiin helmikuun puolivälissä Helsingissä.
Lue lisää

Italian Gramex selivtystilassa

Joulukuussa kävin moikkaamassa viime vuodelta tuttuja muusikoita nykymusiikkitapahtumassa Rooman vanhalla keskusteurastamolla. Siellä järjestettiin myös tilaisuus, jossa kerrottiin, millä tolalla...

Lue lisää
Tilaa syöte 01/2010