Mentorointistipendi

 

Mentorointistipendi vuodelle 2018.

  • Haku 15.8.-1.10.2017. 
  • Henkilökohtainen mentorointisuhde n. vuoden ajan.
  • Mentori valitsee mentoroitavan hänelle suoraan osoitettujen hakemusten joukosta. Kannattaa siis kohdentaa hakemus juuri haluamalleen mentorille.
  • Voit hakea vain yhdelle mentorille/hakukierros.
  • Sisältää n. 6 tapaamiskertaa.
  • Kaikille jäsenille avoin ja maksuton palvelu.
  • Ensimmäiset mentorointistipendin saajat julkistetaan seuraavissa pikkujouluissa.
  • Mentorit vuodelle 2018: Anssi Kela, Anna-Mari Kähärä, Henri "MGI" Lanz, Mariska, Riku Mattila, Jonas Olsson.
  • Vain Elvisin jäsenille. Mikäli et ole vielä Elvis ry:n jäsen, tutustu jäsenkriteereihin ja täytä hakemus.

Linkki hakulomakkeeseen
Kaikille Mentorointistipendiä hakeneille ilmoitetaan päätöksistä henkilökohtaisesti 13.12. mennessä.


Mentorit 2018

 

Anssi Kela

 
Anssi Kelan ensimmäinen soololevy, Nummela, on Suomen historian 13. myydyin albumi. Kaikkiaan Kela on julkaissut kuusi albumia ja tehnyt tuhansia keikkoja. Äänilevytuotannon lisäksi Kela on kirjoittanut kolme kirjaa.
Kuva: AJ Savolainen

Anna-Mari Kähärä

Anna-Mari Kähärä kertoo i​ntohimokseen runojen säveltämisen.

Hän säveltää lauluja kuoroille, laulu­yhtyeille ja solisteille, mutta myös paljon elokuva­ ja teatterimusiikkia.

Kähärä on toiminut muusikkona ja laulajana useissa produktioissa ja yhtyeissä (mm. Anna-Mari Kähärä Orchestra, How Many Sisters ja Pekka Kuusisto&Luomuplayers) ja tuottanut lukuisia levyjä. Hänen viimeisimpiä sävellystöitään ovat Yökyöpeli tv-sarja, Pirjo Aittomäen soololevy "Meidän piti matkustaa", Helsingin Kaupunginteatterin Kummitusjuna-musikaali sekä Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva. 

Vuonna 2002 Kähärälle myönnettiin Jazz­liiton Yrjö­palkinto sekä Suomipalkinto.


Kuva: Paula Kiukkonen

 

Henri "MGI" Lanz

 
Vuoden tuottaja –Emmalla kaksi kertaa palkittu Henri ”MGI” Lanz on yksi Suomen menestyneimpiä tuottajia/biisintekijöitä. Hän on työskennellyt ulkomailla mm. Justin Bieberin, Pitbullin ja Kylie Minoguen kanssa, ja on mm. noussut USA:n Billboard-albumilistalle kaksi kertaa top 10:iin. MGI on myös perustanut M-Eazy Musicin, johon kuuluu labelin lisäksi live- ja kustannustoimintaa.

Mariska

Laulaja-lauluntekijä Mariskan kynästä ovat lähtöisin monen suomalaisen hittibiisin tekstit. Hän on tehnyt sanoituksia muun muassa Jenni Vartiaiselle, Anna Puulle ja Jari Sillanpäälle. Mariska on tehnyt pitkän uran myös artistina siirtyen luontevasti punkista hiphopiin ja iskelmästä poppiin.  

Riku Mattila

Riku Mattila mentoroi pitkän tuottaja- ja A&R-kokemuksensa tuomalla tietotaidolla. Vahvan A&R -osaamisensa kautta Mattilan mentorointi sopii erityisesti omaa materiaaliaan esittäville ja uraansa tarkennusta etsiville artisti-biisintekijöille.
 
Tuottaja/A&R): Kauko Röyhkä, 22-Pistepirkko, Ismo Alanko, Kolmas Nainen, Pekka Ruuska, YUP, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Samae Koskinen  Referenssejä (A&R): Olavi Uusivirta, Jonna Tervomaa, Jesse Kaikuranta, Janna, Teflon Brothers, Kerkko Koskinen Kollektiivi.

Kuva: Nauska

Jonas Olsson 

Jonas on helsinkiläinen musiikkituottaja / biisintekijä. Jonaksen biisejä ja tuotantojälkeä on kuultu Robinin, Roope Salminen & Koirat - yhtyeen, Jesse Kaikurannan, Pauli Hanhiniemen, Nikke Ankaran ja monien muiden levyillä. Yksi Jonaksen sadoista mietelauseista on "Ei ne laitteet vaan ne taitteet".


 

Tiedustelut 

Nina Lith
viestintäpäällikkö Elvis ry
Puh 041 517 8998, nina.lith (at) elvisry.fi