Georg Malmstén -säätiön hallitusvaali 2017

Georg Malmstén -säätiön sääntöjen mukaan Elvis ry:n hallitus tekee kevätkokoukselle ehdotuksen säätiön hallituksen kokoonpanosta.

Säätiön hallituksen jäsenet

Jiri Kuronen (puheenjohtaja)
Vellu Halkosalmi (varapuheenjohtaja)

Jäsenet

Yatta Malmstén, hallituksen jäsen
Jari Eskola, hallituksen jäsen
Sanna Korkee, hallituksen jäsen
Jan Noponen, hallituksen jäsen
Topi Salmi, hallituksen jäsen
Laura Sippola, hallituksen jäsen

Kevätkokouksessa 2017 Georg Malmstén –säätiön hallituksen erovuoroiset jäsenet ovat Jiri Kuronen, Vellu Halkosalmi, Jari Eskola ja Jan Noponen. He ovat kaikki ehdokkaina.

Elvis ry:n hallituksen asettamat ehdokkaat Malmstén-säätiön hallitusvaaliin. Alla ehdokkaiden esittäytymiset.

  • Jari Eskola
  • Vellu Halkosalmi
  • Jiri Kuronen
  • Jan Noponen
 

Jari Eskola, Helsinki
FK, vast. kustannustoimittaja, sovittaja

"Tulin musiikkialalle 1996 Fazerin kustantamoon suoraan koulun penkiltä. Tie on ollut mutkikas, mutta tiellä on pysytty. Olen laajasti verkostoitunut musiikki-infrastruktuuri-ammattilainen ja apurahakonkari: olen ollut mukana Lusesin ja MESin apurahatoimikunnissa sekä Sibelius-rahaston ja Madetoja-säätiön asiamiehenä, Malmstén-säätiön hallituksessa vuodesta 2014 ja Elvis ry:n uuden Musiikintekijöiden rahaston toimikunnan puheenjohtaja keväästä 2017. Sähköinen hakujärjestelmä Klaavi on suunnittelemani. Se perustuu niihin kokemuksiin, joita olen saanut eri apurahalautakuntien jäsenenä.

Musiikintekijät tarvitsevat tukea voidakseen keskittyä musiikin tekemiseen. Georg Malmstén -säätiön apurahat ovat  keskeinen tekijä monen hankkeen mahdollistajana. Olen mielelläni tällaisen toiminnan käytettävissä."

 


Kuva: YLE

Vellu Halkosalmi
Säveltäjä, sovittaja, kapellimestari, pedagogi

"Olen toiminut ammattimaisesti musiikin parissa nyt 25 vuoden ajan, ja ala on tullut minulle tutuksi monesta näkökulmasta työskenneltyäni hyvin erilaisissa rooleissa. Urani varhaisemmat vaiheet täyttyivät keikkailusta kitaristina, sekä opetustöistä erityisesti Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä. Säveltäminen ja sovittaminen laajan tyylikirjon puitteissa monenlaisille orkestereille on ollut suuri kiinnostuksen kohteeni koko ammattiurani ajan. Viimeisten 10 vuoden ajan olenkin keskittynyt musiikin kirjoittamiseen sen monissa eri muodoissaan, ja saanut toimia monien eturivin orkestereiden ja muusikoiden kanssa sekä Suomessa että ulkomailla.

Malmstén-säätiön hallituksessa olen ollut mukana nyt 6 vuotta, joista kaksi viimeistä varapuheenjohtajana. Roolini on ollut käsitellä mm. Malmsténin teoksiin liittyviä sovituslupa-anomuksia, sekä ottaa kantaa erityisesti niihin apuraha-anomuksiin, joissa anotaan apurahaa partituurimusiikin kirjoittamiseen. Mikäli minut valitaan vielä hallitukseen, haluan olla oman erityisalueeni ohella mukana tukemassa kaikenlaisia kotimaisen musiikin tekijöitä."


 

Jiri Kuronen, Helsinki

"Olen freelance-muusikko ja lauluntekijä, pelaan myös mielelläni pöytätennistä. Soitan koskettimia ja haitaria Kaihon Karavaani-yhtyeessä ja teen myös muita musiikin alan töitä, studiossa ja keikoilla. Opetan sivutoimisesti vapaata säestystä Sibelius-Akatemiassa.

Toimin luottamustehtävissä Georg Malmsten-säätiön hallituksen puheenjohtajana sekä MES:in äänitetuotantotukilautakunnan jäsenenä."

 

Kuva: Jarmo Teinilä

Jan Noponen, Helsinki

"Olen toiminut muusikkona 40 vuotta soittaen useissa kokoonpanoissa Wigwamista Lapinlahden Lintuihin. Levytyksiä on kertynyt reilun neljänkymmenen albumin verran niin soittajana, säveltäjänä, soolona kuin tuottajanakin. Saman verran olen säveltänyt tv- tuotantoja Ylelle ja muille yhtiöille, elokuviin ja radioon. Teatteriesitysten sävellyksiä olen tehnyt kolmisenkymmentä mm. Kansallisteatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin ja Lahden Kaupunginteatteriin. Säveltämiäni tanssiesityksisiä on esitetty mm. Ranskassa, Argentiinassa, Saksassa ja Alankomaissa.

Järjestötoiminta on aina ollut lähellä sydäntäni. Kun paljon tekee niin paljon näkee - on tärkeätä päästä suoraan vaikuttamaan asioihin joiden parissa työskentelee." 


Kuva: Pekka Nylund