Elvis ry:n hallitusvaaliehdokkaat 2017

Elvis ry:n kevätkokouksessa suoritetaan hallitusvaali. 

Hallitukseen valitaan kolme jäsentä. Alla esiteltävien henkilöiden lisäksi kokouksessa voidaan esittää lisäehdokkaita. Hallituksen jäsenistä ovat erovuoroisia Virpi Eroma, Anni Mattila ja Markus Nordenstreng.


Elvis ry:n hallitus 27.3. saakka


Vasemmalta: Markus Nordenstreng (erovuorossa, hallituksen varapuheenjohtaja), Anni Mattila (erovuorossa), Esa Nieminen, Kaija Kärkinen, Virpi Eroma (erovuorossa) Pessi Levanto ja Riku Mattila. 
 

Vaalivaliokunnan hallitusvaaliehdokkaat 2017 (aakkosjärjestyksessä). Alempana ehdokkaiden esittäytymiset

  • Virpi Eroma
  • Anni Mattila
  • Markus Nordenstreng
  • Saara Törmä
  • Tuija Rantalainen

Vaalivaliokunnasta

Elvisin hallitus nimitti Jutta Annalan vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi. Hän kutsui valiokuntaan kolme muuta jäsentä: Eija Hinkkala, Stina Koistinen ja Mikko Mäkinen. Valiokunnan tehtävä on ehdottaa kevätkokoukselle ehdokkaita vapautuville hallituspaikoille. Vaalivaliokunta vaihdetaan vaalikausittain, ja se kokoontuu vain tätä yhtä tarkoitusta varten.
 

Virpi Eroma, Helsinki

Säveltäjä, sovittaja, laulaja. Elvisin hallituksen jäsen ja mentorointitiimin vetäjä vuodesta 2015. Teoston yhteistyöfoorumin jäsen vuodesta 2016.
 
"Kahden vuoden hallituspestini aikana olen keskittynyt erityisesti mentorointitiimin vetämiseen ja tehnyt hartiavoimin töitä yhdistyksemme jäsenpalveluiden kehittämiseksi. Kolme kertaa järjestetyn Biisijalostamon lisäksi olen ollut ideoimassa ja toteuttamassa uusia, vuosien 2017-2018 aikana lanseerattavia mentorointiin ja tekijöiden käsityötaitojen parantamiseen tähtääviä jäsenpalveluita. 
 
Verkostoituminen oikeiden yhteistyökumppaneiden kanssa sekä tilaisuudet parantaa ammatillisia valmiuksiaan ovat musiikintekijälle ensiarvoisen tärkeitä ja haluaisin jatkaa näiden mahdollisuuksien kehittämistä liki tuhatpäiselle jäsenistöllemme. Muita itselleni tärkeitä hallitustyön kohteita ovat musiikintekijöiden verotukseen sekä sosiaali- ja eläketurvaan liittyvät haasteet."  

Kuva: Aku Toivonen

Anni Mattila, Helsinki

Laulaja-lauluntekijä (Pop/Jazz Konservatorio, Metropolia AMK, Berklee College of Music. Elvisin hallituksessa vuodesta 2015.
 
"Olen saanut olla mukana Elvisin hallituksessa yhden kauden. Haluaisin ehdottomasti jatkaa nyt, kun toimintaympäristö ja siinä työskentely on käynyt kunnolla tutuksi!
 
Olen erityisen kiinnostunut kansainvälisestä lauluntekijyydestä ja artistiudesta sekä tekijänoikeuksien ja tekijöiden yhteiskunnallisen aseman turvaamisesta niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Varsinkin nämä laki- ja yhteiskunnalliset koukerot ovat monimutkaisia ja niihin sisälle pääseminen vie aikaa. Globaalin politiikan opintoni Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa ovat selvästi tukeneet näiden monimutkaisten asioiden hahmottamista, mutta vaikuttamistyöni on vasta alussa. 
 
Lisäksi henkinen jaksaminen on ollut viime aikoina paljon keskustelussa. Koen, että meidän loistavien mentorointi- ja verkostoitumispalvelujen lisäksi tarvittaisiin erityistä vertaistukea ja mielen työkaluja tukemaan taiteilijuutta ja tekijyyttä varsinkin niinä hiljaisempina aikoina, jolloin itsensä kyseenalaistaminen on korkeimmillaan ja inspiraatio pohjassa. Omakohtainen kokemukseni on, että tällaisilla mielen työkaluilla on valtava vaikutus ihmisen arkeen.
 
Kaikkein tärkeintä on kuitenkin tukea laulunkirjoituksen taitoa ja kirjoittajien verkostoitumista erilaisilla tapahtumilla, koulutuksilla ja tilaisuuksilla!"
 

Kuva: Aku Toivonen

Markus Nordenstreng, Helsinki

Säveltäjä, sanoittaja, sovittaja, muusikko, artisti. Elvisin hallituksessa vuodesta 2012 ja vuodesta 2015 hallituksen varapuheenjohtaja. Teoston hallituksen jäsen.
 
"Aloitin Elvisin hallituksessa 2012 ja sittemmin minut valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Tämä on ollut ns. huikea matka ja koen, että minulta löytyy vielä ruutia hallitustyöhön.
 
Jatkamme Elviksen hallituksen puheenjohtajan Kaija Kärkisen kanssa myös Teoston hallituksessa, mikä on Elvisin hallitustyötä ajatellen optimaalinen tilanne. Paljon on haasteita mutta myös mahdollisuuksia, joihin tulee rohkeasti tarttua."
 
 

Kuva:Staffan Turbanov

Saara Törmä, Järvenpää

Sanoittaja ja musiikkialan yrittäjä. 
 
"Olen pian kymmenen vuotta elättänyt itseni biisinteolla. Tänä aikana olen saanut seurata aitiopaikalta musiikkialan murrosta ja sen vaikutuksia musiikkialan yrittäjän arkeen. Haluan olla mukana varmistamassa, että biisinteko säilyy jatkossakin ammattina, jolla voi realistisesti ansaita elantonsa.
 
Tuon Elvisiin kokemukseni lisäksi valoisaa näkemystä. Löytäkäämme uusia ratkaisuja!"


Kuva: Kaisu Jouppi

Tuija Rantalainen, Helsinki

Pianisti, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja.
 
“Touhuan musiikintekemisen kentällä hyvin laaja-alaisesti: muusikkona, biisintekijänä, tuottajana, valmentajana ja tapahtumajärjestäjänä. Olen julkaissut musiikkia niin lapsille kuin aikuisillekin ja säveltänyt tusinan verran musiikkinäytelmiä. Tuotan omia teatteri- ja musiikkiproduktioita, joilla kierrämme maata. Myös musiikintekijöiden valmentaminen kiinnostaa ja työllistää. Olen vasta perustetun Lauluntekijäyhdistys Kertsi ry:n puheenjohtaja ja toimin alalla pienyrittäjänä.
 
Luova työ tarvitsee tänä päivänä yhä enemmän puolestapuhujia. Uskon, että laaja-alaisuuteni musiikkikentässä sekä verkostoni ja kokemukseni musiikkiyrittäjyydestä antavat minulle hyvät edellytykset toimia Elvisin hallituksessa.”
 

Kuva: Veini Nupponen