Biisijalostamo

Biisijalostamossa hiotaan musiikinteon käsityötaitoja ja verkostoidutaan. Mukaan voivat hakea elvisläiset säveltäjät ja sanoittajat ikään ja genreen katsomatta.

Seuraava haku Biisijalostamoon 1.6.-1.9.2017. Biisijalostamo järjestetään 14.-16.11.2017.

BIISIJALOSTAMOSSA pääset tekemään töitä suomalaisen huipputuottajan mentoroitavana. Mentoreina toimivat Jukka Immonen, Jonas Olsson sekä Henri Salonen. Työskentely tapahtuu noin kolmen hengen ryhmissä. Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa vierailee pitämässä Tekstijalostamon ja Warnerin A&R-manageri Lasse Kurki antaa palautetta levy-yhtiön näkökulmasta. 

Hakuaika päättyy 1.9.2017. Tämän jälkeen muodostetaan ryhmät. Ryhmäläisten tulee siis varata yhteistä co-writing-aikaa ennen varsinaista Biisijalostamoa. Leirillä keskitytään laulujen jalostamiseen mentoreiden ohjauksessa. 

MUKAAN haetaan työnäytteillä (yksi biisi / hakija), joiden perusteella mentorit valitsevat omat ryhmänsä. On tärkeää, että valitset työnäytteeksi kappaleen, joka mielestäsi kuvaa sinua tekijänä parhaiten. Voit hakea mukaan säveltäjänä, sanoittajana tai säveltäjä-sanoittajana. Biisin jatkokehitys Biisijalostamon jälkeen on tekijöiden päätettävissä.
 
BIISIJALOSTAMO marraskuussa 2017
 • Mitä? Biisijalostamossa hiotaan laulunteon käsityötaitoja huipputuottajien mentoroitavana.
 • Missä? Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus Kallio-Kuninkala, Järvenpää. Tutustu paikkaan: www.kuninkala.fi
 • Milloin? 14.-16.11.2017 (2,5 päivää). Viimeinen hakupäivä on 1.9.2017. Valinnat julkaistaan syyskuun loppuun mennessä.
 • Kenelle? Sinun tulee olla Elvis ry:n jäsen. Jos olet ollut mukana viime vuoden Biisijalostamossa, et voi hakea tällä kertaa mukaan. Mikäli et ole vielä Elvis ry:n jäsen, tutustu jäsenkriteereihin ja täytä hakemus. Biisijalostamoita on tarkoitus järjestää jatkossakin.
 • Hinta? 250 € / hlö (sisältää täyden ylläpidon)
 • Hakeminen? Viimeinen hakupäivä on 1.9.2017. Voit hakea mukaan säveltäjänä, sanoittajana tai säveltäjä-sanoittajana. Valmiina työryhmänä ei voi hakea. Valitse työnäytteeksi yksi biisi (mp3), jonka koet kuvaavan parhaiten sinua tekijänä. Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon. Työnäyte ei ole Biisijalostamossa työstettävä biisi.
 • Tiedustelut 
  Nina Lith,
  viestintäpäällikkö Elvis ry
  Puh 041 517 8998, nina.lith (at) elvisry.fi

Biisijalostamon mentorit ja asiantuntijat 

Jukka Immonen
Jukka Immonen on helsinkiläinen muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Immonen on vaikuttanut useiden kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä säveltäjänä, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Suomessa hän on tuottanut useita eturivin artisteja, muun muassa Jenni Vartiainen, Anna Puu, Sunrise Avenue, Kaija Koo, Asa, Mariska, Elastinen ja Anssi Kela. Hänet on palkittu Emma-patsaalla Vuoden tuottaja -sarjassa vuosina 2005 ja 2010. Immonen oli mentorina myös Elvis ry:n Biisijalostamo-pilotissa helmikuussa 2016.
Jonas Olsson  
Henri Salonen  
Maija Vilkkumaa
Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän on myynyt uransa aikana lähes 400 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa. Vuonna 2011 alkanutta pitkää taukoa edelsivät vuosien kiertueet sekä useat kultaa ja platinaa myyneet menestysalbumit. Esikoisromaaninsa Nainen katolla hän julkaisi syksyllä 2013. Vilkkumaa julkaisi uuden albumin AJA! syyskuussa 2015 ja palasi keikoille uuden bändinsä kanssa. Vilkkumaalle myönnettiin Teosto-palkinto vuonna 2003 ja Juha Vainio –palkinto vuonna 2010.

Kuva: Warner Music 
Lasse Kurki
Lasse Kurki on helsinkiläinen muusikko, radiotoimittaja ja Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkö. Hän oli laulaja-kitaristi 2015 toimintansa lopettaneessa Lemonator-yhtyeessä, joka julkaisi kuusi studioalbumia vuosina 1997–2010. Kurki on säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Jonna Tervomaa, Katri Ylander, Anna Puu, Laura Närhi, Suvi Teräsniska ja Samuli Edelmann. Hän on myös toiminut muun muassa Egotrippi-yhtyeen tuottajana sekä osallistunut lastenmusiikin tekemiseen Ipanapa-levyillä.

Kuva: Mitro Härkönen