Biisijalostamo

Biisijalostamossa pääset tekemään töitä huipputuottajan mentoroitavana. Mentoreina toimivat Jukka Immonen, Jonas Olsson sekä Henri Salonen. Työskentely tapahtuu noin kolmen hengen ryhmissä. Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa vierailee pitämässä Tekstijalostamon ja Warnerin A&R-manageri Lasse Kurki antaa palautetta levy-yhtiön näkökulmasta. 

Haku päättynyt. Syksyn 2017 osallistujat
 

  • Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus Kallio-Kuninkala, Järvenpää. Tutustu paikkaan: www.kuninkala.fi
  • 14.-16.11.2017 (2,5 päivää). 
  • Mukaan voi hakea ikään ja genreen katsomatta.
  • 250 € / hlö (sisältää täyden ylläpidon).

 

Hakuohjeet:

  • Viimeinen hakupäivä on 1.9.2017.
  • Ryhmäläisten tulee varata yhteistä co-writing-aikaa ennen varsinaista Biisijalostamoa. Leirillä keskitytään laulujen jalostamiseen mentoreiden ohjauksessa. 
  • Voit hakea mukaan säveltäjänä, sanoittajana tai säveltäjä-sanoittajana. Valmiina työryhmänä ei voi hakea. 
  • Valitse työnäytteeksi yksi biisi (mp3), jonka koet kuvaavan parhaiten sinua tekijänä. Se saa olla joko julkaistu tai julkaisematon. Työnäyte ei ole Biisijalostamossa työstettävä biisi.
  • Sinun tulee olla Elvis ry:n jäsen. Jos olet ollut mukana viime syksyn 2016 Biisijalostamossa, et voi hakea tällä kertaa mukaan. Keväällä 2016 mukana olleet voivat hakea. Mikäli et ole vielä Elvis ry:n jäsen, tutustu jäsenkriteereihin ja täytä hakemus. Biisijalostamoita on tarkoitus järjestää jatkossakin.

 


Biisijalostamon mentorit ja asiantuntijat 

Jukka Immonen

Jukka Immonen on helsinkiläinen muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Immonen on vaikuttanut useiden kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä säveltäjänä, tuottajana, äänittäjänä ja miksaajana. Suomessa hän on tuottanut useita eturivin artisteja, muun muassa Jenni Vartiainen, Anna Puu, Sunrise Avenue, Kaija Koo, Asa, Mariska, Elastinen ja Anssi Kela. Hänet on palkittu Emma-patsaalla Vuoden tuottaja -sarjassa vuosina 2005, 2010 ja 2017. 

 

Jonas Olsson 

Jonas on helsinkiläinen musiikkituottaja / biisintekijä. Jonaksen biisejä ja tuotantojälkeä on kuultu Robinin, Roope Salminen & Koirat - yhtyeen, Jesse Kaikurannan, Pauli Hanhiniemen, Nikke Ankaran ja monien muiden levyillä. Yksi Jonaksen sadoista mietelauseista on "Ei ne laitteet vaan ne taitteet".

Henri “Hank Solo” Salonen

Henri "Hank Solo" Salonen on 27-vuotias helsinkiläinen muusikko, säveltäjä ja tuottaja. Hän on tuottanut mm. SAARAn uusimman singlen "Superpowers", Sannin platinaa myyneen debyyttialbumin "Sotke mut", toisen levyn "LELU" ja Kasmirin kultaa myyneen "AMK Dropout"-albumin. Kotimaisen menestyksen lisäksi Salonen on työskennellyt myös kansainvälisten artistien kanssa kuten JP Cooper, Sigala, Phoebe Ryan ja Ace Wilderin kanssa. Kesällä  2016 Salonen julkaisi soolodebyyttinsa "Söpö" alias Hank Solona, jota on striimattu yli 7 miljoonaa kertaa. Tuottajan uran lisäksi Salonen on kustannettu Fried Publishingilla.

Maija Vilkkumaa

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa on yksi Suomen menestyneimmistä artisteista. Hän on myynyt uransa aikana lähes 400 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa. Vuonna 2011 alkanutta pitkää taukoa edelsivät vuosien kiertueet sekä useat kultaa ja platinaa myyneet menestysalbumit. Esikoisromaaninsa Nainen katolla hän julkaisi syksyllä 2013. Vilkkumaa julkaisi uuden albumin AJA! syyskuussa 2015 ja palasi keikoille uuden bändinsä kanssa. Vilkkumaalle myönnettiin Teosto-palkinto vuonna 2003 ja Juha Vainio –palkinto vuonna 2010.


Kuva: Warner Music 

Lasse Kurki

Lasse Kurki on helsinkiläinen muusikko, radiotoimittaja ja Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkö. Hän oli laulaja-kitaristi 2015 toimintansa lopettaneessa Lemonator-yhtyeessä, joka julkaisi kuusi studioalbumia vuosina 1997–2010. Kurki on säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Jonna Tervomaa, Katri Ylander, Anna Puu, Laura Närhi, Suvi Teräsniska ja Samuli Edelmann. Hän on myös toiminut muun muassa Egotrippi-yhtyeen tuottajana sekä osallistunut lastenmusiikin tekemiseen Ipanapa-levyillä.


Kuva: Mitro Härkönen
   

Tiedustelut 

Nina Lith
viestintäpäällikkö Elvis ry
Puh 041 517 8998, nina.lith (at) elvisry.fi